DSC 7906A Lencsési Óvoda intézményeiben, a Zöldoviban, a Napsugároviban és a Manóvároviban tavasszal a pedagógusok és a szülők összefogásával megkezdődött a három játszóudvar felújítása. A mesés kerítés is egy különlegesség az oviban.

 

kertszepiteslencseovi15051

A Zöldoviban a Lepkekertet szépítik a gyerekek és a pedagógusok. A madárbarát ovi gyerekei évek óta gondozzák a lepkekertet, ahol a különleges növények illata és színe csábítja a pillangókat a gyerekek közelébe. 

Itt dr. Ferenczi Attila képviselő hozzájárulásával készül a felújítás. A Napsugároviban a kert virágosítása után a pedagógusok elkészítettek egy látványtervet, a kerítés felújításához. A pedagógusok, a dajkák, udvarosok a szülőkkel együtt kezdték meg a munkát, egynyári virágok ültetésével. Kis virágok kaptak helyet a hagyományos kertben, de különleges helyeket is találtak a kreatív alkotók néhány színes növény számára (például kiscsizmákban, leselejtezett kerékpáron).

kertszepiteslencseovi15054

A következő nagyobb lélegzetű feladat volt a kerítés felújítása. Miután beszerezték a léceket, a szülők segítségével megtörtént a szakszerű előkezelés, alapozás, majd megkezdődhetett ismét a kreatív kezek mozgósítása. Szarvas Péter polgármester adománya tette lehetővé a szép alkotások megvalósulását. Csodás képek készültek, minden egyes kerítésléc egy-egy kis történet, egy-egy külön karakter, mégis jól illenek a sorba.

 

 

kertszepiteslencseovi15053

A Manóvároviban Tímár Ella képviselő támogatásával a babaházak és a gyerekek pihenőhelyét újítják fel. A pedagógusok további tervei között szerepel az épület ablakainak csinosítása és a kert fásítása.

Az óvoda nevelőközösségei az esztétikus környezet megteremtéséhez partnerül hívták a szülőket, ami az együttműködés miatt és az értékek megőrzése miatt is jelentős. Az óvodák fontosnak tartják, hogy a gyermekek megtapasztalják a közös értékteremtést a hagyományok őrzését az új létrehozását, az együttműködést.
Jelentős eredmény, hogy az intézményben a különböző korosztályok számára lehetőséget teremtenek az együttműködési alkalmaknak. A nagymamák nem csupán az ovis mesedélutánokon, de a kertszépítésben is tevékeny részt vállaltak.

Az óvoda ezúton is köszönet mond a képviselőknek, hogy lehetővé tették a játszóudvarok felújítását, szépítését, a szülőknek a sok segítségért, a pedagógusoknak a kreatív ötletekért.
Dr. Erdeiné Gergely Emőke