napsugarovig

nkutyuscsnkaticacs

nsunics

nnyuszicsnmokuscs

npillangocs

napsugarovig


"Napsugárovi"

Elérhetőségek:
Cím: Békéscsaba, Pásztor u. 70.
Telefon: 66/456-211
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Óvodánk a Lencsési lakótelep szélén, egy kertvárosi rész és az Élővíz-csatorna között helyezkedik el, optimális környezetben, az úttesttől távol. Az Élővíz-csatorna gazdag növény- és állatvilága jó levegőt, sok megfigyelési lehetőséget biztosít gyermekeinknek. Az óvoda épületét hatalmas udvar veszi körül sok fával, cserjével, füves területtel, elkerített lovaglóudvarral.

A gyermekek mozgásfejlődését főleg fából készített udvari játékok, függeszkedők, kapaszkodók, mászókák segítik. Az udvari épületben tornaszobát és konduktív szobát alakítottunk ki az ép és sajátos nevelési igényű gyermekek megfelelő mozgásfejlődése érdekében.

Nevelési programunk:

„Ép és sajátos nevelési igényű gyermekek integrált nevelése" (ÉSI)

Az integrált nevelés lényege: normál óvodai csoportban fogadunk ép értelmű, de valamilyen testi (mozgás-, beszéd- és érzékszervi) fogyatékossággal élő kisgyermeket.

Az integrált neveléssel a gyermekek megtanulják elfogadni, segíteni, szeretni sérült társaikat. Hosszú távon az integrált nevelés közelebb visz a társadalomba való integrálódáshoz, szemben az egyéni tragédiákat megsokszorozó kirekesztettséggel.

A nevelési programunk megvalósítása érdekében speciális pedagógiai gondozást végzünk, a sérülésnek megfelelő szakirányú pedagógusok segítségével. Az óvodapedagógia mellett egyszerre van jelen a fejlesztőpedagógia, a gyógypedagógia (logopédia, szurdopedagógia, szomatopedagógia, pszichopedagógia stb.), és a konduktív pedagógia (konduktor).


Óvodánk nevelési feladata:

A prevenció (megelőzés), a korrekció (javítás, korrigálás), a kompenzáció (a kiesett funkciók mással való segítése).

Az eltérő fejlődésmenetű és sérült gyermekek differenciált, egyénre szabott, speciális pedagógiai gondozásban részesülnek.

Nevelési programunk figyelembe veszi az Óvodai Nevelés Országos Alapprogramját, a Fogyatékos Gyermekek Óvodai Nevelésének Irányelveit, megőrzi és alapjának tekinti a hazai óvodai nevelés hagyományait.

Fontosnak tartjuk a gyermekközpontú, szeretetteljes, családias óvodai légkört, amelyben a gyermekeket egyéni képességeik szerint, egyéni bánásmóddal neveljük, fejlesztjük.

Az óvoda hat csoportos, csoportszobáink jól felszereltek. A gyermekek rendelkezésére áll sok mozgás- és képességfejlesztő játék.

Óvodánkban rendszeresen szervezünk orvosi szűréseket, szakértői vizsgálatokat, a szülőkkel előzetesen egyeztetve.

Rendszeresen részt veszünk a színházi előadásokon, látogatjuk a város rendezvényeit, kirándulásokat szervezünk.

Lehetőségük van a gyermekeknek orvos által javasolt gyógytestnevelésre. A nagycsoportosok rendszeresen járhatnak a Bukfenc-akadémiára (a Torna Club Békéscsaba szervezésében), a Lencsési Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény által szervezett tánc- és úszásoktatásra, a sérült gyermekek vízben való mozgásfejlesztésére (ún. HRG).

Az érdeklődő gyermekek heti egy alkalommal fakultatív hitoktatáson vehetnek részt. A hitoktatást arra képesített óvónőnk tartja.

Az óvoda mindent megtesz azért, hogy az ép és sajátos nevelési igényű kisgyermekek számára sok közös élményt, örömteli együttlétet biztosítson, ahol megtanulják épek és sérültek elfogadni egymást, és bízunk abban, hogy ezzel megalapozzuk a későbbi társadalmi integrációt.

Óvodánk fennállásának 30. évfordulója alkalmából miniszteri elismerésben részesült.

terkepnapsugarovi

Körzethatárok Napsugárovi

5600 Békéscsaba, Pásztor u. 70.

Teljes közterület:
Attila u., Béry-Balog Á. u., Bíbic köz, Bojtorján u., Csenkesz u., Diófás u., Dobos I. u., Endresz u., Éger u., Kiszely A. u., Menta u., Ostoros u., Pitypang u., Katica u., Őzike u., Rétköz u., Kvasz A. u., Perje u., Egyetértés u., Sirály köz.

Páratlan házszám:
Kőmíves K. sor 1-41., Pásztor u. 1-53.

Páros házszám:
Árpád sor 108-tól végig, Kőmíves K. sor 2-42., Lencsési út 2-42., Pásztor u. 2-52., Felső-Körös sor 34-102., Kőmíves K. sor 2-42., Pásztor u. 72-100.